Welke ondernemers willen Herenboeren komen versterken?

Wie de afgelopen jaren Herenboeren een beetje heeft gevolgd, ziet dat de beweging kan rekenen op een groeiende schare fans. Honderden huishoudens mogen zich al Herenboer en dus mede-eigenaar van een coöperatieve boerderij noemen; en duizenden anderen kunnen niet wachten tot het moment daar is.

Deze beweging wordt mede mogelijk gemaakt door een stichting en een kleine groep zelfstandigen. Samen met de lokale kartrekkers hebben zij Herenboeren gemaakt tot de burgerbeweging zoals die vandaag de dag al staat.

Geen ‘nee’ willen verkopen
Maar het aantal Herenboereninitiatieven blijft groeien, misschien wel harder dan we kunnen bijbenen. En omdat wij geen ‘nee’ willen verkopen, zoeken we versterking van ons team. We komen daarom graag in contact met ondernemende zelfstandigen die zowel vanuit een zeker specialisme als de breedte, initiatieven verder willen en kunnen helpen.

We denken hierbij aan breed ontwikkelde zelfstandigen die idealiter ook hun deskundigheid willen delen op het terrein van bijvoorbeeld vergunningverlening, wet- en regelgeving, pacht, bodem, communitybuilding, duurzame landbouw, communicatie, vormgeving en ict. Mensen dus die verder willen gaan dan ‘hun dagelijkse kunstje’ maar de Herenboerendynamiek in haar volle breedte omarmen en professioneel verder willen brengen.

Coaching van initiatieven
Ons idee is dat we deze bekwame mensen zodanig gaan coachen, dat ze zelf als Herenboerencoach kunnen optreden richting de Herenboereninitiatieven. Als coach van een initiatief begeleid je hen van de eerste kennismaking en presentatie, via de werving van leden, het verkrijgen van vergunningen tot het vinden en inrichten van grond zodat ze daadwerkelijk Samen Duurzaam Voedsel kunnen Produceren.

Is je interesse gewekt, laat dan in een mail weten wat je Herenboeren Nederland te bieden hebt. Vermeld daarbij ook een telefoonnummer, zodat we je kunnen bellen om verder te praten. Mailen kan naar info@herenboeren.nl.

Meer informatie staat elders op www.herenboeren.nl en diverse sociale media.