Interessante rondleiding Herenboerderij Wilhelminapark

Zaterdagmiddag 16 november liepen zo’n 15 geïnteresseerden uit Oss en omgeving mee met de rondleiding op Herenboerderij Wilhelminapark bij Boxtel. In totaal waren er ruim 60 personen aanwezig uit heel Nederland om zelf te ervaren hoe het gaat op de eerste Herenboerderij van Nederland. Mooie dag. Prachtige locatie. Nuttige informatie.

Herenboer Sander vertelde volop over het ontstaan van het initiatief in Boxtel. De aandacht voor natuur-inclusieve landbouw, respect voor de dieren, en aandacht voor de boer. Wij maakten een wandeling langs het uitgiftepunt, waar elke zaterdag tussen 11 en 13 uur de leden hun groente en fruit kunnen afhalen. Op het bord staat wat voor elke ‘mond’ deze week van het land is gehaald.

We kregen uitleg over en bij de varkens, die af en toe sprintjes trokken in de blubber. Ook kwamen later de roodbrand runderen en de kippen aan bod. Naast deze praktische zaken zijn de organisatie en de financiën ook belangrijke punten bij het oprichten en beheren van een Herenboerderij. Herenboeren Nederland levert hiervoor de benodigde kennis en ervaring.

Momenteel verbouwen de Herenboeren zo’n 80 soorten groenten en fruit. En de 249 kippen leggen dagelijks hun eieren en maken zich nuttig in het grondwerk tussen de fruitbomen. Na afloop van de interessante rondleiding, hebben wij met de 15 personen uit Oss en omgeving gesproken over het initiatief in Oss. Wil jij meer weten? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, e-mail ons, blader door onze website, en/of kom op 16 januari 2020 naar Cultuurpodium Groene Engel.